Christina aan het woord Developmentmanager

Maatschappelijke waarde

Hoe is het om te werken bij Iddink Group? Dat is specifiek Magister voor mij… Fijne collega’s, één grote familie met een goede onderlinge samenwerking. Ik verveel me geen moment! Ik ben eind 2016 binnengekomen als tester. Mijn baan die ik had, daar was ik op uitgekeken en ik wilde graag wat in de buurt. De zoekwoorden ‘tester, Leeuwarden’ op Google hebben me uiteindelijk bij Magister gebracht. Inmiddels ben ik via Scrum Master in mijn huidige rol terechtgekomen en stuur ik als Development Manager de teams aan die zich bezighouden met Magister Desktop.

”Gaandeweg kwam ik erachter hoe groot Magister eigenlijk is en wat de maatschappelijke waarde is”

“Gaandeweg ben ik erachter gekomen hoe groot Magister eigenlijk is en wat de maatschappelijke relevantie is van het product waar wij dagelijks mee bezig zijn. Het doet ertoe wat we doen en het helpt kinderen met het doorlopen van hun middelbare school. Het maatschappelijke karakter van Magister spreekt me heel erg aan, ook al was ik daar in eerste instantie niet direct naar opzoek in mijn baan.

”Ik zie mezelf eigenlijk als een soort super Scrum Master”

Ik zit nog niet zo lang in deze rol, dus voorlopig is er uitdaging genoeg. Bijna een jaar geleden ben ik in het diepe gesprongen en leer nog elke dag. Met inhoudelijke technische zaken bemoei ik me niet zo zeer, dat doen de Product Owners samen met de development teams. Ik ben vooral bezig met het ‘hoe’ en faciliterend voor mijn teams. Ik zie mezelf eigenlijk als een soort super Scrum Master met management verantwoordelijkheid. Mensen bij elkaar brengen, zorgen dat eventuele strubbelingen of hick-ups verholpen kunnen worden, maar ook samen met mijn mede Developmentmanagers bijvoorbeeld kijken hoe we teamoverstijgend zaken efficiënter en beter kunnen aanpakken.

De start van de dag is altijd hetzelfde. We hebben teams op verschillende locaties en we zitten best ver van elkaar vandaan. Zeker dan is het belangrijk om goed van elkaar te weten waar we allemaal mee bezig zijn. Daarom starten we elke ochtend met een telefonische stand-up waarin iedereen even kort aangeeft wat de lopende zaken van die dag zijn. Daarna weet ik nooit precies wat er gaat gebeuren en dat maakt het ook leuk. Die onvoorspelbaarheid en dynamiek vind ik geweldig.

Open sollicitatie

Icoontjes van verschillende koffie soorten

We zijn nieuwsgierig naar jou!

Staat jouw droombaan niet tussen onze vacatures, maar zie je wel een match tussen jou en ons?  Stuur dan een open sollicitatie. Vertel ons wie je bent en laat vooral weten waarom juist jij Iddink Group naar een hoger niveau tilt met jouw persoonlijkheid en kennis. Maak je ons nieuwsgierig, dan gaan we zeker een keertje koffie drinken!

 

Stuur open sollicitatie