Teunis aan het woord Productmanager

Bijdragen aan het grotere geheel

Ik ben bijna een jaar binnen bij Iddink Group. In september 2019 ben ik gestart als Productmanager MBO studiematerialen. Supergave tak binnen Iddink die zich richt op het ontwikkelen van nieuwe diensten en services voor het MBO. Ik kom bij Philips vandaan. Dat is best een overgang, maar een heel bewuste keuze. Ik wilde graag bij een bedrijf werken waar een persoonlijke sfeer heerst en anonimiteit en verloren gaan in de massa niet geldt. En dat is gelukt. Ik voel me op m’n plek en ik heb het idee dat ik ook echt bijdraag aan het grotere geheel!

”Ik voel me op m’n plek”

De goede sfeer en klik die ik tijdens mijn sollicitatiegesprekken al voelde, is er nog steeds. Het contact met mijn collega’s is goed en we sparren en bespreken heel wat af. Als productmanager heb je ook met veel verschillende afdelingen te maken; de ontwikkelaars, de supportafdeling, onze partners, zoals bol.com, Accountmanagement en de scholen natuurlijk. We zijn een scale-up binnen een bedrijf met een lange historie en dat brengt soms ook bijzondere situaties met zich mee. Zo heb ik boeken van stickers voorzien, moeders aan de telefoon gehad omdat er een verkeerde bestelling was gedaan. Dat hoort natuurlijk eigenlijk niet bij mijn officiële takenpakket, maar dat maakt het wel leuk en divers.

”Van boeken stickeren en ouders aan de telefoon tot het beschrijven van een customer journey”

Inmiddels wordt mijn werk steeds minder operationeel en kan ik me meer gaan bezighouden met de iets langere termijnvisie. Hoe kunnen we waarde toevoegen voor de leermiddelencoördinatoren, de docenten en de studenten. We zijn steeds opzoek naar oplossingen die passen bij de behoeften van de klant, die processen makkelijker en efficiënter maken, maar die commercieel ook interessant zijn voor Iddink Group. Dat is natuurlijk altijd de balans die je zoekt; hoe schaalbaar is een product, hebben meerdere klanten dezelfde behoefte, wat kunnen we standaardiseren en wat brengt het uiteindelijk op.

“Behoefte van de klant én commercie moeten in balans zijn”

Elke dag is weer anders en ik vind het zo vet dat ik ook echt resultaat zie van hetgeen ik elke dag aan het doen ben. Als er bijvoorbeeld na een test met de klant een werkend product is geïmplementeerd, of als ik interviews heb afgenomen om een klantreis in beeld te brengen en die plaat hangt dan aan de muur… daar kan ik echt wel blij van worden.

Open sollicitatie

Icoontjes van verschillende koffie soorten

We zijn nieuwsgierig naar jou!

Staat jouw droombaan niet tussen onze vacatures, maar zie je wel een match tussen jou en ons?  Stuur dan een open sollicitatie. Vertel ons wie je bent en laat vooral weten waarom juist jij Iddink Group naar een hoger niveau tilt met jouw persoonlijkheid en kennis. Maak je ons nieuwsgierig, dan gaan we zeker een keertje koffie drinken!

 

Stuur open sollicitatie